Viktigt hålla bra koll på din bokföring och redovisning

Något som alla typer av företag måste ägna tid åt, det är bokföring och redovisning. Det är nämligen så att enligt bokföringslagen ska alla näringsidkare bokföra samt att man måste se till så att alla siffror är rätt registrerade. Dessa siffror har man för att kunna visa olika intressenter och myndigheter för att visa att du har kontroll på ditt företags ekonomi och att dina affärer är i god ordning.

Idag är det inte ovanligt att ta in hjälp av en redovisningsbyrå Uppsala för att få hjälp med dessa delar. Det för att själv kunna ägna sig åt kärnverksamheten.

Varför ska man bokföra?

Som nämnt så är det så att alla företag ska bokföra enligt Bokföringslagen. Men det är även så att bokföringen den utgör en av grunderna i att driva företag. Att föra bok, det har gjorts i urminnes tider, ända sedan man först började göra affärer. 

Bokföringen är även till för att andra som vill ha inblick i verksamheten ska få det på ett sätt som går att förstå. Det kan till exempel vara Skatteverket som behöver underlag till inkomstdeklarationen eller momsdeklarationen så väl att det kan vara banken som vill ha det som underlag för ett lån. 

Om du vill försöka göra din bokföring själv, så se till då att använda dig av ett bra ekonomi- och bokföringsprogram. Men är du osäker eller har ont om tid, så kan du ju använda dig av en redovisningsbyrå i Uppsala om du föredrar det. 

21 Mar 2022