Hur fungerar företagslån?

Den som har företag idag, den har även möjlighet att ta ett så kallat företagslån. Det finns idag företagslån för enskild firma, företagslån för handelsbolag och företagslån för aktiebolag. Om du behöver ett företagslån till aktiebolag, så kan det vara smart att ansöka om det hos en låneförmedlare för företagslån. 

Ett företagslån är som det låter, ett lån till företaget. De allra flesta sådana lån är lån utan säkerhet. Det kan vara att du har behov av pengar för att köpa in nya saker till företaget, eller ska expandera. 

Grundkrav för att få ta ett företagslån

Det finns alltid ett visst antal grundkrav för att få låna pengar, både som privatperson och privatlån så väl som det finns för företag och företagslån. För företagare gäller det att man ska ha ett svenskregistrerat företag samt att det ska ha varit aktivt minst i 6 månader. Sedan är det så att det kan krävas personlig borgen eller en viss årlig omsättning. Det beror på vad det är för lån och hur stor summan är. 

Det bästa är att alltid jämföra olika företagslån mot varandra, för att se vad som är bäst alternativ och vilken långivare det är som har bäst villkor.

Jämför företagslån

Det enklaste sättet att jämföra företagslån på, det är att gå ut på en bra jämförelsesajt eller välja att gå via en låneförmedlare som specialiserat sig på just företagslån. Det gör att det kan bli flera bra förslag!

21 Feb 2022